Kenneth Lawrence Schroeder - cyklopouť na pomoc Sýrii

Kena neznám osobně a přesto mám pocit, že ho znám víc než dobře. Už  si přesně nepamatuji jak jsem narazil na jeho blog, ale předpokládám, že to bylo někde na facebooku nebo jiných stránkách, které se věnují poutníkům. Jeho projekt Down to Egypt skončil. Vyrazil pěšky z Portugalska s cílem dojít k Egyptským pyramidám. Přitom chtěl projít Izraelem a doručit mírovou petici, která na jedné straně vyzývala izraelské představitel k ustoupení od okupování palestinského území a od pokračování izraelské výstavby na sporných územích a na straně druhé palestinské představitele vyzýval k upuštění od násilných a teroristických činů proti Izraeli. Putoval od roku 2011, ušel něco přes 5000 km, částečně to vzal přes Afriku. Po dlouhých peripetiích se mu bohužel do Izraele nepodařilo dostat. Prvně ho odmítli v Haifě, když připlul z tureckého Iškenderunu. Měl k dispozici přibližně 300 dolarů a chtěl v Izraeli zůstat 3 měsíce. Nebyl vpuštěn a tak z Haify plul do Egypta. (jeho příspěvek jak to celé probíhalo při imigračním pohovoru) Odtud se ještě jednou pokusil o překročení hranice do Izraele. Po dvou měsících se mu podařilo získat zvací dopis od jednoho z kibuců, kde měl 3 týdny pomáhat s rekonstrukcí čehosi. Jeho finanční situace byla podobná, přibližně 300 dolarů v kapse. A bohužel ani podruhé nebyl vpuštěn na území Izraele. O jeho peripetiích z tohoto putování si můžete přečíst v jeho nyní již uzavřeném blogu DOWN to EGYPT.

Ken putoval též pro MasterPeace.org, kde jedna z mnoha iniciativ je inspirována Paulo Coelho knihou Alchymista: MasterPeace Journey: The Alchemist Alive, připojíte se?




Ovšem dílčí neúspěchy ho neodradili od pokračování v jeho neúnavné práci. Práci pro mír a pomoc ostatním. A nastartoval projekt Cycling to Syria, kdy na kole chce dojet z Francie do Sýrie nebo alespoň na hranice se vzkazem všem, kteří jeho cestu sledují: pomozte lidem, kteří museli kvůli válce opustit své domovy a přišli tak téměř o všechno.
Přispět můžete skrze International Rescue Committee, kde cílem Kena je získat jeho cyklopoutí alespoň 5000 dolarů, které pomohou zachránit některé z lidských životů, které vyhasínají aniž by musely.
Pomoci trpícím lidem v Sýrii můžete též skrze české partnery:
Přeji Kenovi, aby ho síla neopouštěla a dosáhl své další putovní mety. Jeho cyklopouť můžete sledovat na facebook stránkách či blogu.

Děkuji Vám, za přečtení, čas či zamyšlení a případnou pomocnou ruku. Kéž se lidstvo posune o další krůček blíže míru.

Reklama

468x60.gif

Oblíbené příspěvky