šestnáctitisícikilometrovej vejšlap

Přes osm měsíců vody uteklo v řece mého života od okamžiku kdy jsem doputoval před brány starého města Jeruzalémského. Dosáhl jsem tak něčeho v zákoutích mé mysli nepředstavitelného. Z původního odhodlání dojít do Santiaga se vyklubala cesta, vlastně čtyřnásobně delší. Ověřil jsem si tak moudro, že je v nás mnohonásobně více síly než si sami dovedeme představit, uvědomit, připustit.

V posledních měsících před Jeruzalémem jsem se vnitřně přesvědčoval o tom, že dalším krokem po návratu bude napsání knihy. Že udělám takovou pouť po pouti, boty s batohem vyměním za pero a papír a rozběhnu se po vlnách myšlenek a vzpomínek. Ovšem člověk míní a ... zbytek přísloví určitě znáte. Zatím jsem nenapsal jedinou stránku, ba co jedinou řádku. Netrápí mě to, neb vím, že kniha má svůj čas. Je to taková časovaná bomba. A až vybuchne, napíši ji jedním tahem. Dříve či později.

Zmíněných osm měsíců jsem ovšem nezahálel. Na Velikonoce jsem řekl další velké ano v mém životě a vnitřní výzvě. Řekl jsem ano pocitu pokračovat v putování. A pomaličku začal připravovat projekt etapovitého pěšího putování kolem světa, které počítá s 20 let dlouhou pěší cestou pro charitativní organizace a společnosti, které se zabývají šířením poslání mírové společnosti pro 21. století. V plánu mám ujít přes 100 000 km.  Spustil jsem webové stránky www.pout.eu, které jsou tomuto projektu věnovány. 


Dále jsem vytřídil 17000 fotografií, které jsem během putování pořídil a vznikla tak výběrová kolekce obsahující 1 432 fotografií, kterou představuji v galerii na stránkách P o U t N í K´s photography A zmíněnou kolekci je možné shlédnout přímo na stránkách 16000 km vejšlap fotografická kolekce.

Touha po představení pěšího putování širšímu publiku ve mě sílila a sílila až vygradovala k odhodlání uspořádat výstavu. Pod názvem "šestnáctitisícikilometrovej vejšlap" se ukrývá 28 poeticky laděných pláten, které zachycují střípky krás, která oka poutníka omračovala při jeho kráčení krajinou. Bílá niť pojítkem mezi světy. Mezi vteřinami na cestě za světlem.

Přijměte prosím tedy mé osobní pozvání na vernisáž výstavy šestnáctitisícikilometrovej vejšlap, která se koná ve středu 11. září od 18:30 v Galerii Divadla Kámen. Můžete se těšit na:
  • vernisáž výstavy
  • fujarové vystoupení Mirka Ešnera a krátké společné muzicírování na koncovku (www.koncovky.cz)
  • křest básnické sbírky SEDMPANY
  • promítání fotografií s poutnickým příběhem, diskuze či beseda
Výstava bude v galerii ke shlédnutí do konce října 2013. Poté se přestěhuje do Mladé Boleslavi a v lednu 2014 bude ke shlédnutí ve Dvoře Králové. Výstavě jsou věnované samostatné stránky: http://16000km.pout.eu, kde je možné nalézt termíny a místa dalších výstav a plánovaných promítání. A též si zde některé z fotografických pláten můžete objednat. Pokud byste měli tip na místo, kde by mohla putovní výstava o putování být představena, neváhejte mě kontaktovat. A stejně tak, pokud chcete abych k vám přijel promítat a pohovořit o poutních cestách Evropou.

Dalším počinem je spuštění osobních www stránek na adrese http://petr-hirsch.cz. V přípravách je založení občanského sdružení Pokojný Poutník, které si klade za cíl přispět svojí troškou do mlýna v podpoře a rozvoji putování a dálkové turistiky se zaměřením na podporu tělesně postižených poutníků. 

Mé osobní poděkování patří generálnímu partnerovi výstavy, společnosti T-MC66, s.r.o.

video-upoutávka na šestnáctitisícikilometrovej vejšlap


reklama

GoMobile
468x60.gif
INVIA
TravelPortal

Oblíbené příspěvky