Přehled poutí 2019 - předregistrace

Rok se s rokem sešel a pomalu  se nám blíží nová poutnická sezóna. První zprávou je, že jsem 12. prosince 2018 přestal udržovat a aktualizovat facebook stránku P o U t N í K, která vznikla začátkem roku 2010 jako způsob jak sdílet mé zážitky z putování do Santiaga de Compostela.
Nově jsem založil, a poutnické aktivity, tedy organizované poutě po ČR a v zahraničí budu sdílet a šířit přes tuto facebook stránku Petr Hirsch - není kam spěchat. Za původní "heslo - Pomáhat druhým růst" jsem byl trochu kritizován, že je to jak motivační heslo jednoho drop-in centra a tak jsem se zamyslel a uvědomil, že "není kam spěchat" nejlépe vystihuje co putování přináší. Nezbytné zpomalení v hyper rychlé době, která nás přímo či nepřímo nutí zařazovat stále vyšší a vyšší rychlostní stupeň. A tak je nezbytné občas přibrzdit, či se zcela zastavit a začít naslouchat svému nitru. Svým myšlenkám, pocitům, emocím, prostě svému srdci. Možná nás / vás překvapí co se nám snaží sdělit. 
A tak neváhejte, jsem připraven s novou energií a vervou jít s vámi a a sdílet kousek společné cesty, která přinese třeba nejedno překvapení. :-)
Krom již tradičních akcí, jako je Velikonoční putování, pouť do Skoků, 4. etapa putování do Santiaga, Adventní pouť, přicházím se zcela novými poutěmi, které, věřím zaujmou a  třeba se z nich stane tradice. Prvně tak projdeme Via Sacru na trase z Rumburka, přes Žitavu do nádherného poutního místa v Hejnicích. Čeká nás letní Československá pouť po Cyrilometodějské stezce z Trenčína přes mystickou Žitkovou na Velehrad. A po letech příprav a odhodlávání se vydáme jako průkopníci po Jeruzalémské cestě, která si klade velké cíle, jako je vznik sítě poutních trase do srdce a kolébky křesťanství, do Jeruzaléma.
Za pozornost jistě stojí i benefiční pouť pro Domov svatého Josefa v Žirči, který se naprosto profesionálně stará a pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou žít plnohodnotný život. Půjdeme po nejmladší svatojakubské trase v České republice, tzv. východočeské, která nás povede z Broumova do Žirče, kde se zmíněný domov nachází.

Zde jsem pro vás připravil celkový přehled všech poutí a akcí, které buď organizuji nebo se jich účastním či je spolupořádám. Kliknutím na obrázek si ho zvětšíte. Níže využijte nezávazný registrační formulář, kde můžete vyplnit trasy / poutě o které máte zájem a já vám včas zašlu podrobné informace s přihlašovacím formulářem na danou akci. Tím si zajistíte, že vám žádná pouť, kterou budete chtít letos absolvovat, neunikne.

Těším se na putování s vámi a ještě se nezapomeňte mrknout a případně podpořit úžasný počin Milana Langera a jeho týmu, který se pokusí doputovat na invalidním vozíku z Olomouce do Santaiga de Compostela. Klobouk dolů před jejich odhodláním. Vše můžete sledovat na facebook stránce Poutí k sobě. 

Díky a brzy někde na viděnou.

Petr Hirsch


Oblíbené příspěvky