Co si P o U t N í K sbalil na cestu?

Výbava na 6 měsíců putování severskou divočinou.
Za šest let putování jsem nasbíral trochu zkušeností s vybavením na cesty, které byly dlouhé od 6 do 17 měsíců. Když jsem vyrážel na první pěší pouť ze Dvora Králové nad Labem do Santiaga v roce 2010, nekupoval jsem téměř žádné speciální, nové vybavení. Bral jsem to co jsem měl k dispozici. Vzpomínám, že jsem si pořizoval pončo od Jurka, nové bavlněné kalhoty s kapsičkami a boty. Ostatní vybavení jsem měl z dob dřívějších. A světe div se, do Santiaga jsem došel. (a přitom nepošel) :-) A proto například nedostatek financí na pořizování nejnovějšího hi-tec vybavení by nemělo být překážkou na pouť vyrazit. S každým dalším kilometrem na cestě jsem se učil a postupně své vybavení optimalizoval. Ani ne, že bych redukoval, jako spíš pořizoval lehčí výrobky, které samozřejmě bývají o poznání dražší.
Rozhodl jsem se s vámi podělit co jsem si přesně sbalil na poslední cestu, která trvala od 3. června do 12. prosince 2015 a při které jsem šel z Kodaně, přes Oslo, došel na Severní polární kruh a z něj zamířil do Stockholmu, přeplavil se do Finska, z kterého jsem doplul do Petrohradu a došel přes hranice do malé estonské vesničky Tudu. Celkem to bylo bezmála 4000 pěších kilometrů.

A zde již předkládám položkový seznam vybavení, které mě na této cestě provázelo:

Základní vybavení:
Oblečení:
Vaření:

Elektronika:

Pokud není uvedeno jinak, od každé položky jsem měl 1 kus. A na závěr se můžete podívat na video, které vzniklo v Kodani, 3. června 2015 ráno, než jsem se vydal od Malé mořské víly dál na sever. 


Třeba vás seznam položek inspiruje a trochu pomůže při vašich přípravách. Můj dík patří všem partnerům a sponzorům, kteří mě nějakým způsobem při putování podpořili.Zejména se jedná o: T-MC66, ToActivity, Aligator, GoalZero, tilak, SirJoseph, Dexter, Koncovky.

Přemýšlíte o putování, ale nevíte jak začít? Nabízím vám své služby osobního doprovázení po stezkách a cestičkách, které otevírají svět poutníkům. A na nich se s vámi podělím o všechny své zkušenosti, které mi pomohly dojít dál, než jsem si kdy dokázal představit. V případě zájmu, mě kontaktujte na adrese: petr@pout.eu.

https://www.facebook.com/uPoUtNiKa/events

Oblíbené příspěvky