Putování do Skoků

Rok se s rokem pomalu schází a tak je čas naplánovat putování do Skoků, k Panně Marii ...

Čeká nás podobný program jako v minulém roce. S tím, že v sobotu 9.9. je od 19 hodiny v kostele koncert Oldřicha Janoty (http://www.skoky.eu/fotoalbum/koncerty-v-roce-2017/).

V rámci nedělního programu (před nebo po bohoslužbě) zasadíme strom míru. (ovocný) Ten, který byl vysazen v roce 2014 bohužel uschl.

Prosím, přihlašte se (označením v události, vzkazem nebo mailem - upoutnika@gmail.com), abych počítal s místem na spaní. Facebook událost: https://www.facebook.com/qr/1402238846559057 a to do 31. srpna 2017.

Etapizace stejná jako v roce 2016:
  • Klášter v Teplé - Nežichov (nocování na farmě Belina nebo Penzion Pod Třebouňákem)
  • Nežichov - Toužim (nocování v turistické ubytovně na fotbalovém hřišti)
  • Toužim - Skoky (nocování v kostele, venku pod širákem, ve vlastním stanu nebo ve vedlejší budově, spíše stodole)
Vyrážíme ve 14 hodin z Kláštera v Teplé po požehnání. V případě zájmu je možné, strávit noc, či více i v Klášteře. V případě zájmu, prosím nahlaste, kdy dorazíte, a zda chcete v Klášteře též nocovat.


Při přihlašování uveďte na kterých místech si přejete zajistit ubytování. (Skoky hlásit netřeba) Petr Hirsch (organizátor) bude nocovat v Klášteře Teplá již ze středy na čtvrtek.


Čeká nás cesta ne příliš dlouhá, něco kolem 66 km. V neděli bude možnost se připojit k poutní mši, která se ve Skokách koná vždy jednou měsíčně. V neděli 10.9. to bude od

14 hodin. (http://www.skoky.eu/fotoalbum/poutni-mse-v-roce-2017/A pak už zbývá dojít někam na autobus a vrátit se zpět do našich domovů a těžit z darů poutě.

Více o poutní stezce: http://www.skoky.eu/clanky/skokovska-stezka/


A její trasa na mapce: http://mapy.cz/turisticka?x=13.0975693&y=50.0957724&z=18&source=ward&id=13497&q=Skoky+u+Žlutic - značeno modrou přerušovanou čárou.


Bližší info budou průběžně následovat. Jedná se o nekomerční akci... Dík je možné vyjádřit dobrovolným příspěvkem na transparentní účet
2300015414 / 2010, vedený u FIO banky. Prostředky jsou využity pro další organizování poutnických aktivit a podporu projektu CAMINO NA KOLEČKÁCH.

Těším se na vás při putování tímto malebným krajem.


P o U t N í K

Petr Hirsch

Oblíbené příspěvky