1. benefiční putování pro Domov sv. Josefa


První benefiční putování pro Domov sv. Josefa je tu. A včem spočívá benefice? Poutník / účastník nehradí žádný poplatek organizátorovi, ale příspěvkem v jakékoliv výši přispěje na samotný Domov sv. Josefa. Vše podstatné o tomto jedinenčném zařízení se dočtete zde.  Ti, kteří chcete Domov též podpořit, ale z různých důvodů se nemůžete k putování připojit nabízíme možnost objednat si zaslání přání ze závěru samotné poutě, tedy přímo z Domova sv. Josefa v Žirči. Za přání, prosím věnujte dobrovolný příspěvek opět na Domov. Způsobů jak darovat je celá řada, jejich přehled najdete zde. K samotnému putování. Čekají nás 4 dny, které z větší části půjdeme po oficiální Východočeské svatojakubské cestě.  Oproti původnímu plánu, muselo být provedeno několik změn, zejména s ohledem na dostupnost ubytování.

Pátek 15. 6.
Sobota 16. 6.
Neděle 17. 6.
  • trasa 26 km - https://mapy.cz/s/2ELuz
  • nocleh v tělocvičně u hřiště (dobrovolný příspěvek)
  • opékání buřtů
Pondělí 18. 6.
  • trasa 19 km - https://mapy.cz/s/2ELuK
  • prohlídka areálu Domova sv. Josefa
  • požehnání poutníkům a ukončení benefičního putování
  • pro zájemce možnost přenocování přímo v areálu Domova v zahradním domku (příspěvek domluvou)
V jednotlivých dnech se pokusíme zajistit zpřístupnění sakrálních staveb a dalších zajímavostí na cestě a též ranní požehnání před každým dnem putování. Vše je odvislé od časových možností jednotlivých farností.

Ubytování ze čtvrtka na pátek je možné zajistit v Městské ubytovně Broumov v ceně 270 Kč / osoba.

K putování se prosím přihlašte prostřednictvím tohoto formuláře.






Jak může vypadat společné putování, vám přiblíží video z dílny Tomáše Lénárda, který zachytil atmosféru 4. ročníku Velikonočního putování z Olomouce do Mikulova.

Krátké video představující Domov sv. Josefa spolu s projektem Camino na kolečkách.


Těším se na Vás.

Petr Hirsch
organizátor a poutník

Oblíbené příspěvky