Adventní putování z Pusteven na Velehrad

Čas předvánoční, tedy adventní přímo vybízí ke zpomalení a zamyšlení se, jaký byl uplynulý rok a kam směřujeme nebo směřovat toužíme v roce dalším. Vyrazit na pouť tak může být skvělým způsobem jak toto adventní rozjímací období zahájit.
V minulém roce jsme v komorní skupince putovali ze Šaštína na Velehrad a letos jsem vybral trasu náročnější, která letos byla nově vyznačena. Srdečně Vás zvu na adventní putování po Evropské kulturní stezce Cyrila a Metoděje, kde podrobnosti o trase naleznete zde: http://www.cyril-methodius.eu/25094-pustevny-velehrad.
Celkem nás čeká cca 130 km putování, které jsou rozloženy do 5 dnů s tím, že na pustevny je zapotřebí dorazit již v pondělí 26. 11. Uvidím, zda se mi podaří zajistit dostupné ubytování, nebo využijeme zázemí v Rožnově pod Radhoštěm a domluvíme ranní společný transport na start poutě.


Přihlašujte se prosím nejpozději do úterý 22. 11. přes formulář níže. Přihlásit se můžete i třeba na jediný den putování.

Trase celého putování ke shlédnutí zde: https://mapy.cz/s/3d2cT

Očekávejte prosím náročnější podmínky. Zima na Pustevnách již zajisté zaklepe na dveře a tak bude prvních pár kilometrů pravděpodobně sněhem. Pokud by byly podmínky příliš náročné, zvolíme alternativní trasu. Etapy se pohybují v rozmezí 24 až 30 km / denně. Vzhledem ke krátkým dnů, kdy se stmívá po 16 hodině, nebude moc času na lelkování. Start putování ráno v 7 hodin. Duchovní program bude domlouván průběžně - prohlídka kostela, požehnání, krátká modlitba. Vše samozřejmě na dobrovolné bázi. 
Příchod na Velehrad je naplánován již na sobotu 1. prosince, aby bylo možné v neděli stihnout bohoslužbu, případně navštívit některé z muzeí a byl dostatek času na přesun domů a klidné spočinutí.

O tom, jak takové putování může probíhat si můžete přečíst v krásném ohlédnutí z pera Lenky Pučalíkové: http://www.cyril-methodius.eu/25329-clanek3.

Těším se na společně prožitý čas prvního adventního víkendu.

Petr Hirsch
organizátor

Oblíbené příspěvky