Pouť za SVOBODU - Praha - Číhošť

V minulém roce jsme společně prvně uctili památku Josefa Toufara extrémní 100 km a 29 hodin trvající poutí z Prahy do Číhoště. Letos nabízím "klasickou" verzi poutě, tedy rozloženou na 4 dny.
Pojďme společně položit základy budoucí nové poutní trase, která si bude připomínat zločiny komunistického režimu a nedovolí zapomenout. Svoboda je po staletí těžce získávaná hodnota. Co je ovšem svoboda bez odpovědnosti?

Společným tématem poutě je svoboda. Hovořme o něm, sdílejme své pohledy. Jako osobní téma pro toto putování nabízím pouť za osvobození. Každý si v sobě neseme něco, od čeho si přejeme být osvobozeni. A tak neváhejte a využijte jedinečnou možnost v poklidném rytmu 5 km/h jít, být sám a zároveň cítit sílu společenství.
Půjdeme na památku Josefa Toufara z Prahy ulice Legerova, kde otec Toufar zemřel až ke kostelíku kde působil a kde došlo k tzv. Číhošťskému zázraku - https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8C%C3%ADho%C5%A1%C5%A5sk%C3%BD_z%C3%A1zrak.


Start ve čtvrtek 15.11. v 8:00 v ulici Legerova 61, na místě kde bylo sanatorium, kde otec Toufar vydechl naposledy - https://mapy.cz/s/3awFd. Po zapálení svíčky, krátké modlitbě se vydáme na první den putování, který ukončíme v Říčanech.
Večer se pokusím někde domluvit promítnutí filmu: Jako bychom dnes zemřít měli
Místo na přespání je v řešení.

Místa na přespání budou upřesněna a informace zaslány přihlášeným, viz formulář níže. Putovat je možné i část trasy, nebo i jenom pár hodin. Neváhejte a přidejte se k nám. Náměty na úpravy (vylepšení) trasy zasílejte na: upoutnika@gmail.com. Na některých místech se pokusím domluvit duchovní podporu formou požehnání či zpřístupnění kostela. (účast je všude dobrovolná a nijak podmíněná pro účast na putování) Spaní v jednoduchých podmínkách, pravděpodobně bude nutná karimatka a spacák. (bude upřesněno). Hlaste se do 10. listopadu 2018 vyplněním níže přiloženého formuláře. Děkuji a těším se na společné putování po stopách pátera Josefa Toufara. 


Petr Hirsch
organizátor

Oblíbené příspěvky