Benefiční pouť pro Domov svatého Josefa po východočeské svatojakubské cestě


Druhé benefiční putování pro Domov sv. Josefa je tu. A v čem spočívá benefice? Poutník / účastník nehradí žádný poplatek organizátorovi, ale jako poděkování za organizaci přispěje na samotný Domov sv. Josefa. Výše příspěvku je dobrovolná Vše podstatné o tomto jedinečném zařízení se dočtete zde.  Ti, kteří chcete Domov též podpořit, ale z různých důvodů se nemůžete k putování připojit nabízíme možnost objednat si zaslání přání ze závěru samotné poutě, tedy přímo z Domova sv. Josefa v Žirči. Za přání, prosím věnujte dobrovolný příspěvek opět na Domov. Způsobů jak darovat je celá řada, jejich přehled najdete zde. Veškerý výtěžek z putování půjde na projekt Daruj oknohttps://www.darujokno.cz. Jehož cílem je získat dostatek finančních prostředků na výměnu zastaralých oken v původním objektu kláštera.

Čekají nás 4 dny putování krásnou krajinou Broumovska a Východních Čech, místy, kde se odehrával příběh Babičky a další. Celou trasu si prohlédněte zde: https://mapy.cz/s/3rWbx.
Termín přihlášení, pro ty, kteří chtějí zajistit některé z ubytování je do pondělí 27. května 2019, 12:00.

Středa 29. 5.
  • pro zájemce možnost přenocování na faře v Ruprechticích u kostela sv. Jakuba Většího - https://mapy.cz/s/3rW9k
Čtvrtek 30. 5.
Pátek 31. 5.
Sobota 1. 6.
  • 7:00 bohoslužba a požehnání poutníkům na cestu, start kolem 8 hodin, po mši
  • trasa 23,7 km - https://mapy.cz/s/3rWbW
  • nocleh v tělocvičně u hřiště, nutný spacák a karimatka (dobrovolný příspěvek)
  • společné posezení u ohně, opékání buřtů
Neděle 2. 6.
  • trasa 14 km - https://mapy.cz/s/3rWaH
  • prohlídka areálu Domova sv. Josefa
  • posezení ve farní kavárně
  • 14:00 mše na závěr putování v kostele sv. Anny a požehnání poutníkům
  • pro zájemce možnost přenocování přímo v areálu Domova v zahradním domku 
Další doplňkový program v průběhu putování je v jednání.

K putování se prosím přihlašte prostřednictvím tohoto formuláře.


Letošnímu benefičnímu putování pro Domov sv. Josefa v Žirči udělil záštitu španělský velvyslanec J.E. p. Angel LOSSADA TORRES QUEVEDO.




Krátké video představující Domov sv. Josefa spolu s projektem Camino na kolečkách.



A jak takové společné putování vypadá, vám přiblíží video z dílny Tomáše Lénárda, který zachytil atmosféru 4. ročníku Velikonočního putování z Olomouce do Mikulova v roce 2018.

Co sebou na pouť?
Hlavně dobrou náladu a odhodlání k putování. Samozřejmostí jsou rozchozené, pohodlné boty. Stejně tak, berte osvědčený batoh. Pravidlo, méně, je více, zde platí dvojnásob. Vhodné oblečení, do různého počasí - ideálně vrstvit a odebírat či přidávat podle aktuální potřeby a stavu počasí. Pláštěnka se samozřejmě může hodit, stejně tak návleky, ale nejsou nezbytné. A pak už věci co uznáte za nezbytné a potřebné - osobní hygiena, léky, stravu, deník, foťák. Dobré mít chytrý telefon, do kterého si stáhnete plánovanou trasu. Kdo je zvyklý chodit s trekovými holemi, určitě se hodí. Čelovka a přezůvky nebudou též k zahození. Osobní lékárnička, dostatek náplastí. :-) 

Doplňkové informace
Každý poutník odpovídá sám za sebe. Nejedná se o organizovaný zájezd. Organizátor a průvodce odpovídá za naplánování bezpečné trasy, která je v terénu obvykle značena standardně jako turistická cesta, klubu českých turistů. Někdy se jede po cyklotrasách a výjimečně, krátké, spojovací úseky, po silnicích. Součástí organizace je zajištění skromného ubytování, kdy se často spí na na zemi v halách a tělocvičnách. Proto je nezbytné sebou brát karimatku a spacák. Při putování se většinou skupina drží pohromadě, ale není to pravidlo, ani povinné. Pokud půjdete individuálně (rychleji nebo pomaleji), pouze o tom prosím informujte průvodce, aby věděl, zda na vás čekat. V průběhu dne se stravujeme individuálně, z nakoupených zásob a pokud to dovolí okolnosti na trase, stavíme se k obědu na něco teplého. (ideálně polívka) Putovat je možné hodinu, den, nebo celou trasu. Nic není nemožné. Svojí účastí též souhlasíte, že z putování může být pořizován fotografický a video materiál, určený pro budoucí propagaci poutních tras a samotného putování. V případě, že se přihlásíte a nakonec se nebudete moci zúčastnit, prosím dejte mi o tom vědět. Děkuji.


Těším se na Vás.

Petr Hirsch
poutník, organizátor a průvodce
tel.: 601 206 849



Oblíbené příspěvky