pf 2020


Jako motiv pro letošní péefku jsem zvolil kresbu na kterou jsem narazil v kostele Navštívení, v Ejn Kerem v Izraeli, který jsem navštívil v listopadu 2019 v rámci putování po Abrahamově cestě, když jsme  z Betléma odbočili a vydali se na Jeruzalém. Tento kostel je podle tradice uctíván, jako místo navštívení Alžběty, Pannou Marií. Zde také zazněl slavný Magnificat. Kresba je přes celou zadní stěnu horního kostela a pro mne představuje laskavost, s kterou Panna Maria chová narozeného syna Božího. Láska, s kterou obepíná celý náš domov, naší planetu Zemi. Nechť je pro nás inspirací a požehnáním zároveň.

S přáním do nového roku 2020 si dovoluji ještě jednou nabídnout posledních pár pláten, jejichž zakoupením můžete podpořit  Domov svatého Josefa v Žirči, který koná potřebnou práci pro lidi, kteří onemocněli roztroušenou sklerózou.
Rozměr nabízených pláten je 60x40 cm (pokud není v závorce u názvu uvedeno jinak). Jedná se o kvalitní foto-tisk na plátno, prověřen 6 roky. (výroba 2013) Napnuté na blind dřevěném rámu. Vhodné k zavěšení na zeď. Cena není přesně stanovena (minimální doporučený příspěvek je 500 Kč). V případě zájmu postupujte následovně:
  • Vyberte si svůj foto-obraz a napište na upoutnika@gmail.com,
  • pokud bude foto-obraz stále k dispozici, domluvíme předání (pošta, osobně),
  • zašlete dobrovolný příspěvek přímo na účet Domova sv. Josefa, který naleznete na této stránce,
  • radujte se z foto-obrazu a řekněte o možnosti podpory svým známým,
  • toť vše, děkuji za Domov sv. Josefa a přeji ať obraz těší Vás či vaše blízké.
Kliknutím na fotografii se dostanete na detail básně se zvětšenou fotografií. Zpět na přehled aktuálně dostupných pláten se dostanete tlačítkem "zpět".
flamenco smrti
bílá oblaka
přededveřmi






spánek z nudy
ve stínu lip
odcházení


Tygří oči (45x30 cm)
Spolu s výstavou byla v roce 2013 vydána i básnická sbírka SEDMPANY, která byla inspirována Petrovou dlouhou pěší poutí ze Dvora Králové nad Labem do Santiaga de Compostela, Říma a Jeruzaléma. Výstava a Petrova beseda "šestnáctitisícikilometrovej vejšlap" měla premiéru 11. září 2013 v Divadle Kámen. Výstava během pěti let navštívila pár krásných míst po České republice a nyní posledních pár fotografií čeká právě na Vás.
Vzniknout mohla díky laskavé podpoře Lukáše Sýkory a společnosti T-MC66, která výrobu pláten a celou výstavu podpořila.

Oblíbené příspěvky