Moravské Svatojakubské podzimní putování za vínem



Srdečně zvu k osvědčenému putování jižní Moravou, oproti předchozím ročníkům vyrazíme v podzimním termínu a v jiné etapizaci. Ale i tak nás čeká krásné putování Moravským krasem přes Brno a krajem vína až do Mikulova. Ideální pro všechny, kteří si chtějí vyzkoušet, jaké to je jít více dnů po sobě se zátěží. Ovšem zvaní jste všichni, těším se na setkání se zkušenými "poutnickými pardály" i s nováčky na cestě. Termín přihlášek do 2. října 2020, 12:00. Pokud se připojíte pouze přes den, není nezbytné formulář vyplňovat, ale budu rád, pokud mi dáte vědět, že se připojíte. Celá trasa, v délce 128 km, po jednotlivých etapách ke shlédnutí zde: https://mapy.cz/s/gemuludana

úterý 6. 10. 2020
  • Sraz poutníků v 16:30 v Protivanově a přesun na ubytování do rekreačního střediska - https://mapy.cz/s/kudomunebo,
  • ubytování ve zděné budově, možnost povlečení, 200 Kč /osoba bez povlečení, 30 Kč příplatek za povlečení, pokud dovolí podmínky venkovní opékání, k dispozici rychlovarná konvice.
středa 7. 10. - Protivanov - Jedovnice - 24 km - https://mapy.cz/s/gapulujuzo čtvrtek 8. 10. - Jedovnice - Brno - 28 km - https://mapy.cz/s/bojasudezu
  • Zastávka v kostele Křtiny, 
  • nocování na adrese Biskupská, v samém centru města - https://mapy.cz/s/necomabeme, karimatka a spacák, k dispozici cca 7 postelí, cena 100 Kč / osoba,
  • 19:30 projekce dokumentu Pěšky bez hranic, aneb příběh moderního poutnictví - Zahrady pod Petrovem (venkovní projekce).
pátek 9. 10. - Brno - Uherčice - 33 km - https://mapy.cz/s/neguvulufu
  • Návštěva klášterních sklepů v Rajhradě s možností malého koštu,
  • sklípek U Pardála, vinař Jan Šátek, degustace, večeře, společné posezení - 350 Kč / osoba,
  • nocování 10 lůžek - 300 Kč / osoba, zbytek karimatka a spacák.
sobota 10. 10. - Uherčice - Mikulov - 25 km - https://mapy.cz/s/pemamahobe
  • Nocování v centru Mikulova, pár lůžek, zbytek karimatka a spacák (všichni dobrovolný příspěvek),
  • společné posezení (podle domluvy, restaurace, sklípek).
neděle 11. 10. 
Připojte se, jak vám to vyhovuje a jak to dovolují vaše časové možnosti. Pro zajištění ubytování vyplňte prosím formulář níže, ať vím, kdo půjde a kde s kým mám počítat na přenocování. Nenechávejte přihlašování na poslední chvíli. Hlaste se do 2. října 2020, do 12 hodin. Děkuji.

>

Co s sebou na pouť?
Hlavně dobrou náladu a odhodlání k putování. Samozřejmostí jsou rozchozené, pohodlné boty. Stejně tak, batoh. Pravidlo, méně, je více, zde platí dvojnásob. Vhodné oblečení, do různých počasí - ideálně vrstvit a odebírat či přidávat podle aktuální potřeby a stavu počasí. Pláštěnka se samozřejmě může hodit, stejně tak návleky, ale nejsou nezbytné. A pak už věci co uznáte za nezbytné a potřebné - osobní hygiena, léky, stravu, deník, foťák. Dobré mít chytrý telefon, do kterého si stáhnete plánovanou trasu. Kdo je zvyklý chodit s trekovými holemi, určitě se hodí. Čelovka a přezůvky nebudou též k zahození. Osobní lékárnička, dostatek náplastí. :-) I špunty do uší se mohou v noci velmi hodit.

Organizační poplatek?
Poplatek je dobrovolný, splatný převodem na účet organizátora po skončení poutě a spokojenosti poutníka. Nebo můžete zaplatit v hotovosti v průběhu putování. (vodítkem, či doporučením je 100 Kč / den putování). Ale finance by neměly být překážkou v účasti na pouti. 

Doplňkové informace.
Každý poutník odpovídá sám za sebe. Nejedná se o organizovaný zájezd. Organizátor a průvodce odpovídá za naplánování bezpečné trasy, která je v terénu obvykle značena standardně jako turistická cesta, klubu českých turistů. Někdy se jede po cyklotrasách a výjimečně, krátké, spojovací úseky, po silnicích. Součástí organizace je zajištění skromného ubytování, kdy se často spí na na zemi v halách a tělocvičnách. Proto je nezbytné sebou brát karimatku a spacák. Při putování se většinou se skupina drží pohromadě, ale není to pravidlo, ani povinné. Pokud půjdete individuálně (rychleji nebo pomaleji), pouze o tom prosím informujte průvodce, aby věděl, zda na vás čekat. V průběhu dne se stravujeme individuálně, z nakoupených zásob a pokud to dovolí okolnosti na trase, stavíme se k obědu na něco teplého. (ideálně polívka) Putovat je možné hodinu, den, nebo celou trasu. Nic není nemožné. Svojí účastí též souhlasíte, že z putování může být pořizován fotografický a video materiál, určený pro budoucí propagaci poutních tras a samotného putování. V případě, že se přihlásíte a nakonec se nebudete moci zúčastnit, prosím dejte mi o tom vědět. Děkuji.



Těším se na setkání při společném putování.

Petr Hirsch

organizátor a průvodce
tel. 601 206 849


Partneři Velikonočního putování








Oblíbené příspěvky