Druhá etapa putování ke cti sv. Ludmily 10. - 17. července 2021 - Tišnov - Sázava


V rámci svatoludmilského roku vás srdečně zveme k druhé etapě putování po cyrilometodějské stezce na trase z Tišnova do Sázavy. Putován se koná u příležitosti 
 1100. výročí úmrtí sv. Ludmily. Pojďme společně s patrony Evropy, sv. Cyrilem a Metodějem, za patronkou Čech, kdy ve třech etapách projdeme trasu přes 400 km s ukončením na Národní svatoludmilské pouti na Tetíně 18. září 2021. 

Druhá etapa se uskuteční od 10. do 17. července 2021 a čeká nás 200 km. Pro zájemce, sraz v Tišnově již v pátek 9. července 2021.
Putování uskuteční v souladu se všemi platnými vládními nařízeními a omezeními.
Přihlášku prosím nenechávejte na poslední chvíli. Hlaste se nejpozději do neděle 4. července 2021, 12:00, vyplněním přiloženého formuláře níže. Pro "pohodlnější" putování se pro vás budeme snažit zajistit možnost převozu batohů mezi jednotlivými etapami putování. (bude upřesněno)

Rozpis celého putování.

Pátek 9. 7.
- sraz poutníků v Tišnově, ubytování v ZŠ náměstí 28. října

Sobota 10. 7. 
Tišnov - Bystřice nad Pernštejnem  (29,5 km) - https://mapy.cz/s/dajuzejofu
Nocleh Dr. Veselého 358, Orlovna)

Neděle 11. 7.
Bystřice nad Pernštejnem - Nové Město (26,1 km) - https://mapy.cz/s/jahujujozu
Nocleh - ubytovna střední školy

Pondělí 12. 7.
Nové Město - Přibyslav (32,8 km) - https://mapy.cz/s/lerutanofa
Nocleh - sokolovna

Úterý 13. 7.
Přibyslav - Havlíčkův Brod (16,6 km) - https://mapy.cz/s/pehujefuho
Nocleh - Skautská klubovna - https://mapy.cz/s/cofenobosu

Středa 14. 7.
Havlíčkův Brod - Ledeč nad Sázavou (31,6 km) - https://mapy.cz/s/hekobanofo
Nocleh - v jednání (obecní sál v obci Vilémovice)

Čtvrtek 15. 7.
Ledeč nad Sázavou - Zruč nad Sázavou (21,6 km) - https://mapy.cz/s/fezalacove

Pátek 16. 7.
Zruč nad Sázavou - Český Šternberk (23,3 km) - https://mapy.cz/s/decuselupa
Nocleh - Chatky Bayerka (za Českým Šternberkem)

Sobota 17. 7.
Český Šternberk - Sázava (17,7 km) - https://mapy.cz/s/norojepoga
Nocleh - Sázava v jednání

Průvodcuje:
10. - 13. - Tomáš Jindřich
14. - 17. - Petr Hirsch

Hlaste se prosím do neděle 4. července 2021. Ale pokud můžete, nenechávejte přihlášku na poslední chvíli. Děkujeme.







Pár zajímavých míst, které nás při putování čekají:
  • bude doplněno

Malé ohlédnutí za první etapou



Co s sebou na pouť?
Hlavně dobrou náladu a odhodlání k putování. Samozřejmostí jsou rozchozené, pohodlné boty. Stejně tak pohodlný a vyzkoušený batoh. Pravidlo méně je více zde platí dvojnásob. Vhodné oblečení do různých počasí - ideálně vrstvit a odebírat či přidávat podle aktuální potřeby a stavu počasí. Pláštěnka se bude také možná hodit. A pak už věci co uznáte za nezbytné a potřebné - osobní hygiena, léky, stravu, deník, foťák. Dobré mít chytrý telefon, do kterého si stáhnete plánovanou trasu. Kdo je zvyklý chodit s trekovými holemi, určitě se hodí. Čelovku určitě nenechávejte doma. Přezůvky využijete při ubytování. Dále sebou berte osobní lékárničku, dostatek náplastí. :-) I špunty do uší se mohou v noci velmi hodit. Hrneček na kafe či čaj, nebo rychlou polévku v batohu také unesete. 

Organizační poplatek?
Účastnický poplatek je stanovený na 150 Kč / den účasti na pouti. tedy při účasti na celé pouti je to 1200 Kč (8 x 150 Kč). Poplatek ovšem nesmí být překážkou účasti. Pokud se jedná o příliš vysokou částku, kontaktujte organizátor, určitě je možná domluva. Platba převodem na účet organizátora po skončení poutě nebo v hotovosti v průběhu putování. Pro členy spolku Ultreia je cena 120 Kč / den. 

Doplňkové informace.
Každý poutník odpovídá sám za sebe. Nejedná se o organizovaný zájezd. Organizátor a průvodce odpovídá za naplánování bezpečné trasy, která je v terénu obvykle značena standardně jako turistická cesta klubu českých turistů. Někdy se jede po cyklotrasách a výjimečně, krátké, spojovací úseky, po silnicích nebo jiných neznačených ale zpevněných cestách. Součástí organizace je zajištění ubytování, kdy se někdy spí na zemi v halách, tělocvičnách či farách. Proto je nezbytné sebou brát karimatku a spacák. Při putování se skupina většinou drží pohromadě, ale není to pravidlo, ani povinné. Pokud půjdete individuálně (rychleji nebo pomaleji), pouze o tom prosím informujte průvodce, aby věděl, zda na vás čekat. V průběhu dne se stravujeme individuálně, z nakoupených zásob a pokud to dovolí okolnosti na trase, stavíme se k obědu na něco teplého (ideálně polévka). Putovat je možné hodinu, den, nebo celou trasu. Nic není nemožné. Svojí účastí též souhlasíte, že z putování může být pořizován fotografický a video materiál určený pro budoucí propagaci poutních tras a samotného putování. V případě, že se přihlásíte a nakonec se nebudete moci zúčastnit, prosím dejte mi o tom vědět. Děkuji.

Každý účastník putování je povinen dodržovat zákony ČR a další ustanovení a omezení, a tak na závěr pár nudných, ale nezbytných paragrafů:

– Zákon 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích
– Zákon 289/1995 Sb. o lesích
– Zákon 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny

Těším se na setkání při společném putování...

Tomáš Jindřich, Petr Hirsch
organizátoři a průvodci

              

Oblíbené příspěvky