Putujme pro druhé - 5. benefiční putování pro Domov sv. Josefa

Putujme pro druhé je podtitul poutě, která se letos koná již popáté.
Domov svatého Josefa v Žirči leží nedaleko Kuksu, který leží na Východočeské svatojakubské cestě... A tak proč neudělat něco pro sebe i pro druhé? Společně se spolkem Ultreia jsem pro vás připravil pátý ročník Benefičního putování na podporu Domova svatého Josefa.

V čem spočívá benefice nebo zmiňovaná pomoc? Poutník - účastník poutě namísto uhrazení organizačního (účastnického) poplatku věnuje dobrovolný příspěvek na provoz Domova. A to buď na konci poutě, přímo v Domově do připravené kasičky. A nebo může využít libovolnou formu podpory, zde uvedenéPro představu 290 Kč je částka, která zajisti 1 hodinu cvičení pro 1 pacienta. 2000 Kč pak pomůže zajisti terapeutický program pro 1 člověka na celý týden.
Ti, kteří chcete Domov též podpořit, ale z různých důvodů se nemůžete k putování připojit nabízíme možnost objednat si zaslání přání (pohledu) ze závěru samotné poutě, tedy přímo z Domova sv. Josefa v Žirči. Za přání, prosím věnujte dobrovolný příspěvek opět na Domov. Způsobů jak darovat je celá řada, jejich přehled najdete zde. Veškerý výtěžek z putování půjde na provoz Domova. Vše podstatné o tomto jedinečném zařízení se dočtete zde. 

Čeká nás 3,5 dne a 82 kilometrů putování krásnou krajinou Broumovska a Východních Čech, místy, kde se odehrával příběh Babičky a další. Celou trasu si prohlédněte zde: 



Termín přihlášení je do neděle 28. srpna 2022, 12:00 skrze formulář níže nebo na tomto odkazu. Děkuji.

Program putování

Středa 7. 9.
  • Sraz poutníků v Ruprechticích (ubytování možné od 18 hodiny),
  • nocování na faře (vlastní spacák, dobrovolný příspěvek),
  • večeře z vlastních zásob, možnost posezení v nedaleké hospůdce, seznámení.
Čtvrtek 8. 9.
Pátek 9. 9.
  • Trasa 19 km - Police nad Metují - Červený Kostelec , https://mapy.cz/s/datocanuse,
  • v 18 hodin možnost mše v kostele sv. Jakuba,
  • cca v 16 hodin odpolední prohlídka výrobny bylinných likérů Camellus, sociální podnik Pro-charitu,
  • nocování ve skautské klubovně (karimatka a spacák),
  • možnost výletu k Brodskému rybníku na koupání.
Sobota 10. 9.
Neděle 11. 9.
  • Prohlídka kostela sv. Josefa ve Vlčkovicích,
  • trasa 10 km - Vlčkovice - Kuks - Žireč, https://mapy.cz/s/lulukekala,
  • 9:00 prohlídka barokního hospitalu Kuks (placené vstupné),
  • kolem poledne příchod do Žirče, oběd (pro objednané, 50 Kč),
  • posezení ve farní kavárně, prohlídka areálu Domova sv. Josefa,
  • 14:00 mše na závěr putování v kostele sv. Anny a požehnání poutníkům,
  • pro zájemce možnost přenocování přímo v areálu Domova v zahradním domku.
Veškerý program podléhá možným změnám. Další doplňkový program v průběhu putování je v jednání.

Domov svatého Josefa je možné podpořit i skrze DOMOVENKU.


K putování se prosím přihlaste prostřednictvím tohoto formuláře.
>


Krátké video představující Domov sv. Josefa spolu s projektem Camino na kolečkách.



Co s sebou na pouť?
Hlavně dobrou náladu a odhodlání k putování. Samozřejmostí jsou rozchozené, pohodlné boty. Stejně tak, berte osvědčený batoh. Pravidlo, méně, je více, zde platí dvojnásob. Vhodné oblečení, do různého počasí - ideálně vrstvit a odebírat či přidávat podle aktuální potřeby a stavu počasí. Pláštěnka se samozřejmě může hodit, stejně tak návleky, ale nejsou nezbytné. A pak už věci co uznáte za nezbytné a potřebné - osobní hygiena, léky, stravu, deník, foťák. Dobré mít chytrý telefon, do kterého si stáhnete plánovanou trasu. Kdo je zvyklý chodit s trekovými holemi, určitě se hodí. Čelovka a přezůvky nebudou též k zahození. Osobní lékárnička, dostatek náplastí. :-) 

Organizační poplatek?
Jedná se o benefiční putování a tak organizačním poplatkem je příspěvek v dobrovolné výši na provoz Domova sv. Josefa. (čím větší příspěvek, tím samozřejmě lépe). Přispět budete moc na konci putování, přímo v Domově do připravené pokladničky. A nebo převodem na účet. Viz informace zde. Tato Vaše podpora pomůže zajistit specializovanou rehabilitaci pro nemocné roztroušenou sklerózou. Pomůže jim k větší soběstačnosti.

• č.ú: 9999666 / 0300

• v.s.: 7843



Doplňkové informace.

Každý poutník odpovídá sám za sebe. Nejedná se o organizovaný zájezd. Organizátor a průvodce odpovídá za naplánování bezpečné trasy, která je v terénu obvykle značena standardně jako turistická cesta klubu českých turistů. Někdy se jede po cyklotrasách a výjimečně, krátké, spojovací úseky, po silnicích nebo jiných neznačených ale zpevněných cestách. Součástí organizace je zajištění ubytování, kdy se někdy spí na zemi v halách, tělocvičnách či farách. Proto je nezbytné sebou brát karimatku a spacák. Při putování se skupina většinou drží pohromadě, ale není to pravidlo, ani povinné. Pokud půjdete individuálně (rychleji nebo pomaleji), pouze o tom prosím informujte průvodce, aby věděl, zda na vás čekat. V průběhu dne se stravujeme individuálně, z nakoupených zásob a pokud to dovolí okolnosti na trase, stavíme se k obědu na něco teplého (ideálně polévka). Putovat je možné hodinu, den, nebo celou trasu. Nic není nemožné. Svojí účastí též souhlasíte, že z putování může být pořizován fotografický a video materiál určený pro budoucí propagaci poutních tras a samotného putování. V případě, že se přihlásíte a nakonec se nebudete moci zúčastnit, prosím dejte mi o tom vědět. Děkuji.

Každý účastník putování je povinen dodržovat zákony ČR a další ustanovení a omezení, a tak na závěr pár nudných, ale nezbytných paragrafů:

– Zákon 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích
– Zákon 289/1995 Sb. o lesích
– Zákon 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny

Těším se na setkání při společném putování...

Petr Hirsch
poutník, organizátor a průvodce
tel.: 601 206 849

Putování bylo podpořeno městem Meziměstí a obcí Vlčkovice v Podkrkonoší.


       


       

Oblíbené příspěvky