Jarní putování z Litoměřic do Kadaně od 19. do 23. června 2024

Mám radost, že vás letos mohu pozvat na zcela nové putování po trase z Litoměřic do Kadaně. Za celým nápadem stojí Marie Mazancová, která mi před 3 roky poprvé pomohla s organizací svatoštěpánské poutě a letos přišla s nápadem vyrazit z jejího domovského města, z Litoměřic po krásné trase, přes krásná a duchovně naplněná místa až do Kadaně, kde se na nás těší místní kněz.
Marii můžete znát i skrze její obchůdek www.cottonlitomerice.cz. Těší mě, že opět společně poznáme nový kus naší země a společně se pomodlíme třeba za pokoj a mír na celém světě.

Putování se uskuteční od středy 19. do neděle 23. června 2024. K přihlášení prosím využijte formulář níže a hlaste se do neděle 5. června 2024, do 12 hodin. Ideálně dříve, s ohledem na komerční ubytování v Litoměřicích, které budeme rezervovat až podle skutečného počtu přihlášených. Děkuji.


Mapa trasy putování


Program putování

úterý 18. června 2024
  • sraz v 18 hodin na mši svaté v kostele Všech svatých na náměstí,
  • přesun na ubytování www.inprincipio.cz (vyšší cena, cca 580 Kč)
  • v místě restaurace, možnost společného večerního posezení

středa 19. června 2024
  • LITOMĚŘICE -LIBOCHOVICE
  • ráno mše v 7.30 v katedrále sv. Štěpána, požehnání poutníkům a start putování
  • zastávka v Doksanech,
  • nocleh v Sokolovně (300 Kč / osoba)
čtvrtek 20. června 2024
  • LIBOCHOVICE- LOUNY
  • mše v Lounech od 17.30,
  • ubytování Sokolovna - žíněnky (příchod po 19 hod, k dispozici koupelna, sprchy, varná konvice, lednice). Cena 100 Kč / osoba  

pátek 21. června 2024
  • LOUNY -ŽATEC
  • 8.30 návštěva kostela sv. Mikuláše, v 9 hod. prohlídka věže kostela,
  • nocleh Mederův dům, cena bude upřesněna
  • farní mše v 18 hod.

sobota 22. června 2024
  • ŽATEC - KADAŇ
  • ubytování na faře nebo dům charity (bude upřesněno), večerní program - společné posezení a sdílení zážitků z putování

neděle 23. června 2024
  • mše v 8:30, poté společná  prohlídka Kadaně s doprovodem kněze,
  • společný oběd a závěr putování,
  • odjezd domů po vlastní ose.


Přihláška k putování (do neděle 5. června 2024, 12:00)

Po odeslání si zkontrolujte došlou poštu, na uvedený email vám přijde kopie přihlášky. Pokud nic nenajdete, raději mě kontaktujte pro ověření registrace.

Co s sebou na pouť?
Hlavně dobrou náladu a odhodlání k putování. Samozřejmostí jsou rozchozené, pohodlné boty. Stejně tak, berte osvědčený batoh. Pravidlo, méně, je více, zde platí dvojnásob. Vhodné oblečení, do různého počasí - ideálně vrstvit a odebírat či přidávat podle aktuální potřeby a stavu počasí. Pláštěnka se samozřejmě může hodit. A pak už věci co uznáte za nezbytné a potřebné - osobní hygiena, léky, stravu, deník, foťák. Dobré mít chytrý telefon, do kterého si stáhnete plánovanou trasu. Kdo je zvyklý chodit s trekovými holemi, určitě se hodí. Čelovka a přezůvky nebudou též k zahození. Osobní lékárnička, dostatek náplastí. :-) Hrneček na čaj či kafe, nebo zalitou hrnečkovou polévku se též může hodit. 

Doplňkové informace
Každý poutník odpovídá sám za sebe. Nejedná se o organizovaný zájezd. Organizátor a průvodce odpovídá za naplánování bezpečné trasy, která je v terénu obvykle značena standardně jako turistická cesta Klubu českých turistů. Někdy se jede po cyklotrasách a výjimečně, krátké, spojovací úseky, po silnicích nebo jiných neznačených ale zpevněných cestách. Součástí organizace je zajištění ubytování, kdy se někdy spí na zemi v halách, tělocvičnách či farách. Proto je nezbytné s sebou brát karimatku a spacák. Při putování se skupina většinou drží pohromadě, ale není to pravidlo ani povinnost. Pokud půjdete individuálně (rychleji nebo pomaleji), pouze o tom prosím informujte průvodce, aby věděl, zda na vás čekat. V průběhu dne se stravujeme individuálně z nakoupených zásob a pokud to dovolí okolnosti na trase, stavíme se k obědu na něco teplého (ideálně polévka). Putovat je možné hodinu, den nebo celou trasu. Nic není nemožné. Svojí účastí též souhlasíte, že z putování může být pořizován fotografický a video materiál určený pro budoucí propagaci poutních tras a samotného putování. V případě, že se přihlásíte a nakonec se nebudete moci zúčastnit, prosím dejte mi o tom vědět. Děkuji.

Organizační poplatek a doprovodné vozidlo
Organizační poplatek je stanoven v doporučené dobrovolné výši. Jako vodítko pomůže doporučený příspěvek ve výši 150 Kč, tedy na celou pouť činí příspěvek 600 Kč. Senioři, studenti a členové spolku Ultreia mají doporučený příspěvek ve výši 120 Kč / den na pouti. Splatný při putování nebo převodem na účet po skončení poutě. V uvedených poplatcích není zahrnuto ani ubytování či strava. (platí se v hotovosti na místě) Na této pouti není doprovodné vozidlo. Každý účastník se nese své zavazadlo /břímě/ sám na svých bedrech.

Každý účastník putování je povinen dodržovat zákony ČR a další ustanovení a omezení, a tak na závěr pár nudných, ale nezbytných paragrafů:

– Zákon 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích
– Zákon 289/1995 Sb. o lesích
– Zákon 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny
Těším se na setkání při společném putování...

Petr Hirsch

poutník, organizátor a průvodce

Oblíbené příspěvky