První setkání poutníků v roce 2014 - Ratenice



Vážení příznivci
P o U t N í Ka,
jménem občanského sdružení Ultreia si vás dovoluji pozvat na první víkendové setkání ke sv. Jakubovi do Ratenic (u Českého Brodu). Tato první letošní akce bude trochu netradiční, abychom se dostali rychleji ze zimního spánku. A tak zahájíme letošní poutní sezonu návštěvou obce Ratenice v které nás čeká bohatý program. Sobotní dopoledne 29.3. je vyhrazeno pro příjezd do Ratenic, kde se postupně setkáme u kostela svatého Jakuba. Odpoledne nás čeká sázení stromků. Stromy jsou na cestě pro poutníka požehnáním, tak doufáme, že námi zasazené stromky dobře porostou. A až nám bude jednou těžko, můžeme ten náš přijít obejmout a zároveň se stavit u sv. Jakuba.
Ubytování bude v místní hospodě, tedy karimatku a spacák s sebou. Jíst budeme tamtéž, místní spolupořadatelé nabízí jídlo v sobotu mezi 13-14 h., večeři a ráno v neděli snídani. Záleží na vás, jak to vidíte, zda jídlo budete chtít, a proto u přihlášky budeme potřebovat vědět, zda jídlo ano či se budete stravovat sami. Podle počtu zájemců o jídlo upřesníme konkrétní cenu.
V sobotu večer bude setkání Ratenická včela - Ultreia, kde za nás vás také čeká povídání poutníka Petra Hirsche o pouti dlouhé 16 000km do Santiaga, přes Řím a do Jeruzaléma.
V neděli ráno nás čeká mše ve sv. Jakubovi s požehnáním pro tento rok.
Prosím, přihlaste se brzy na olga.praha@seznam.cz, abychom mohli vše dobře zorganizovat. Protože pouť do Ratenic dopoledne nebude dlouhá, přibalte každý polínko (poleno), abyste se dobře protáhli, neboť, březen za kamna vlezem.
 Zápisné na akci činí 100 Kč.

Těšíme se na vás.

Za Ultreia
Olga Jankovcová

text převzat z webu www.ultreia.cz

Oblíbené příspěvky