Poutnické omrvinky a pozvánky k blížícím se poutím

Letošní rok je vskutku bohatý na poutě a další aktivity spojené s putováním. Evropské kulturní cestě svatého Cyrila a Metoděje se podařilo získat grant na tvorbu dokumentu o putování na Velehrad a já mohu být při tom. Celkem se naše hrdinka vydá na čtyři poutě, z různých směrů, v jednotlivých ročních období a vždy s cílem na Velehradu. Máme za sebou první poutě z krásného místa na Slovensku. A to rovnou z jednoho z nejstarších poutních míst z kláštera Velká Skalka. O tom jak se nám pouť povedla se můžete přesvědčit na videích níže.
Skokovská pouť se letos nesla v duchu děkování a komornosti. A jsem za to rád, neb na Velehradě se nás sešlo několik stovek poutníků z různých směrů.

Srdečně zvu na nejbližší akce - poutě, které organizuji nebo se na nich organizačně podílím:
  • Setkání poutníků organizované Ultreia z.s. v neděli 23. listopadu 2019 v odpoledních hodinách
Další putování po CM stezkách se budou konat:
  • Zimní od 29. ledna do 2. února 2020, možná i o den dříve či déle na trase z Pusteven nebo Svatého Hostýna.
  • Jarní pouť v termínu od 6. do 10. května 2020, ale ještě nevím na jaké trase.
Přihlášky a podrobnosti k jednotlivým poutím naleznete brzy zde na stránkách a nebo na jednotlivých fcbk událostech. Jste srdečně zváni přidat se na den, či na celou pouť.

A k tomu samozřejmě mnoho dalšího, ale o tom někdy příště.

Tady se mrkněte na krásné video z dílny Tomáše Lénárda - www.2dstudio.cz, který zachytil jedinečnou atmosféru našeho putování z Klášter Veľká Skalka na Velehrad, v rámci 19. ročníku hvězdicového putování. Velké poděkování všem, kteří se na organizaci putování jakkoliv zapojili a podpořili vznik a otevření této krásné trasy.


Něco málo, kde můžeme společně přidat ruku k dílu a pomoci v dobré věci:





Další reportáže, které vznikly o putování na Velehrad po CM stezce:


Též se o nás psalo: https://www.kr-zlinsky.cz/poutnici-se-vydali-na-prvni-znacenou-cesko-slovenskou-poutni-trasu-ktera-spojuje-skalku-nad-vahom-s-velehradem-aktuality-15766.html

Přeji vám krásný podzim a Boží požehnání do každého kroku na cestě.

Petr poutník

Oblíbené příspěvky