Političtí vůdci, biskupové a další celebrity se připojili k rakouským policistům a společně odstartovali mírový projekt pro Sýrii!

Policisté Johannes Aschauer a Otto Klär putovali s bývalým mistrem světa ve sjezdovém lyžování Davidem Zwillingem v roce 2010 z Horního Rakouska více než 4500 km pěšky do Jeruzaléma, kam dorazili po 6 měsících. Dlouhá cesta je též na měsíc zavedla, do této doby klidné Sýrie, kde navštívili dnes již válkou poničená města jako Damašek nebo Aleppo.

Tato trojice s podporou mnoha jednotlivců, jako je kardinál Schönborn, biskup Schwarz, farář Toni Faber, politici, jako je ministr vnitra Johanna Mikl-Leitner, tajemník Reinhold Lopatka, guvernéři Erwin Pröll, Josef Pühringer, Hans Niessl, EU náměstci Josef Weidenholzer, Othmar Karas a sportovci jako Franz Klammer, Annemarie Moser-Pröll, Hansi Hinterseer, Alexandra Meisnitzer a další zahájili mezinárodní mírový projekt, jehož cílem je upozornit na současnou situaci v Sýrii.

Součástí projektu je výzva mezinárodnímu společenství k hledání řešení nastolení míru v tomto regionu. Krátké video s mírovým poselstvím, které vzniklo během jednoměsíčního putování Sýrii, je úvodem k celému projektu.


Johannes Aschauer, se svými kolegy a všichni z týmu "The Jerusalem Way", který společně s přáteli poutníky založili si přejí, aby mírové video bylo šířeno po celém světě a povzbuzovalo co nejvíce lidí k připojení se k tomuto mírovému poselství. Další akce pro mír v regionu budou realizovány v nadcházejících týdnech a měsících . Dne 14.12.2013 začíná pochod z Eben im Pongau do Salzburgu po Jeruzalémské cestě, kdy příchod do cíle je plánován na 24.12.2013 dopoledne.

Završením mírového poselství bude, jakmile to dovolí situace v Sýrii, mírová pouť s mezinárodní účastí z Damašku do Jeruzaléma ve Svaté zemi.

Webové stránky projektu a původní tisková zpráva (němčina, angličtina).


 REKLAMA


GoMobile
468x60.gif
INVIA
ePojištění
Nejlevnější povinné ručení

Oblíbené příspěvky